Droom jij al een tijdje van werken in de kinderopvang maar heb je niet het juiste diploma? Wil je deze wel halen en binnen een jaar op de groep staan als volwaardig pedagogisch medewerker? Lees dan snel verder!

Koningskinderen is een organisatie die zich richt op kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in een sprookjesachtige omgeving. Een plek waar we de kinderen het gevoel willen geven dat ze thuis zijn. Een plek ook waar wij de kinderen stimuleren in hun totale groei en ontwikkeling. Kinderen krijgen daarbij de ruimte om dat op hun eigen manier te doen. Tijdens de vele (knutsel)activiteiten en feesten die wij organiseren, prikkelen wij de creativiteit en leren wij de kinderen het ritme van het jaar te herkennen.

Het vaste dagprogramma zorgt voor een zekere rust en stabiliteit, zodat de kinderen goed weten waar ze aan toe zijn. Maar ook de gezonde en veilige omgeving en het speciaal ontwikkelde voedingsbeleid onderscheiden Koningskinderen van veel andere kinderopvangorganisaties.

 

Wat ga je doen?

Als (Gespecialiseerd) Pedagogisch Medewerker (niveau 3 of 4) ben je inzetbaar in de kinderopvang (KDV en BSO) of peuterspeelzaal. Je biedt, veelal in groepsverband, een stimulerende omgeving voor de ontwikkeling van elk kind. Je bent in staat een veilige en vertrouwde omgeving te creëren en zorgt voor balans tussen rust en structuur enerzijds en uitdaging, activiteiten en (vrij) spel anderzijds. Je bent aanspreekpunt voor de ouders/opvoeders en betrokken.

 

Hoe ziet jouw toekomstige werkdag eruit?

Je werkdag start tussen 07:30 en 09:00 uur. De kinderen worden binnen gebracht door hun ouders/ opvoeders waarbij er tijd is voor een korte overdracht. Afhankelijk van de leeftijdsgroep begint je dag variërend van een gezamenlijk fruitmoment tot het starten van de dag in de kring. Daarnaast:

  • Draag je zorg voor het dagelijkse ritme op de groep, dat doe je o.a. door: liedjes zingen, knutselactiviteiten, de gezamenlijke kring, buiten spelen en verzorgingsmomenten;
  • Ben je verantwoordelijk voor het invullen van het dagboek in de ouderapp;
  • Aan het einde van de dag, bij het ophaalmoment geef je een overdracht aan ouders/ opvoeders.

Alle groepen hebben zoveel mogelijk een dagelijks terugkerend ritme wat de kinderen houvast, structuur en veiligheid biedt.

 

Over de opleiding:

Je gaat leren en werken tegelijk. Dit doe je door minimaal 3 (mid)dagen per week aan de slag te gaan op het KDV/ BSO en daarnaast ga je 1 dag(deel) per week naar school. Naast de lestijd en werkuren, ben je ongeveer 10 uur per week bezig met zelfstudie. Na het succesvol afronden van jouw éénjarige opleiding krijg je een erkend diploma en ga je als gespecialiseerd pedagogisch medewerker aan het werk bij Koningskinderen.

Koningskinderen betaalt de opleiding (exc. het boekengeld) en je ontvangt een salaris conform de CAO Kinderopvang (schaal 5 van cao Kinderopvang, € 2.188 bruto op basis van 36 uur).

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond krijg jij een Baret en wordt je uiteraard in het zonnetje gezet want dan ben jij officieel gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker bij Koningskinderen.

 

De startmomenten zijn onder voorbehoud: januari, mei, september en november.

 

Onze match!

Is flexibel, energiek en kan de opleiding en werken goed combineren met zijn/haar privé situatie. Daarnaast:

  • Ben je in het bezit van een VMBO TL, HAVO, MBO 2,3 óf 4 opleiding;
  • Spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en communiceer je helder;
  • Ben je gemotiveerd, leergierig en wilt zichzelf ontwikkelen.

 

Een intake en taaltoets van de opleiding is een verplicht en bepalend onderdeel van de sollicitatieprocedure.

 

Wij bieden JOU:

  • Een dienstverband conform 27 uren in de week;
  • Begeleiding van een collega pedagogisch medewerker in jouw leerproces;
  • Wij betalen je opleiding. Belangrijk om te weten, we werken met een studieovereenkomst waarin we met elkaar afspreken dat als je binnen 3 jaar na behalen van je diploma onze organisatie verlaat je (naar rato) de kosten terugbetaalt;
  • Een erkend diploma (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker na één jaar (bij succesvolle resultaten uiteraard).

 

Informatie of vragen?

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Sanne Hillhorst (werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag) tel: 035 – 691 0300 of stuur een Whatsapp.

 

Interesse?

Jouw CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via sollicitaties@konings-kinderen.nl.

 

Procedure

De vacature sluit op zondag 11 december. De dagen erna zullen we de binnenkomende sollicitaties inventariseren en een eerste selectie hieruit maken. We nemen in de loop van diezelfde week contact met je op over een eventueel vervolg.

 

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.