Koningskinderen Thuis

oie_L7q1gZTyvolvMy home is my castle
In verband met de corona-crisis, zijn onze vestigingen voor de meeste kinderen gesloten. Zij zitten daardoor noodgedwongen thuis, net als hun ouders. Om voor hen en u tóch nog iets te kunnen doen, plaatsen wij op deze pagina o.a. voorleesfilmpjes en diverse knutsel- en tekenactiviteiten. Elke week in het kader van een ander sprookje! Daarnaast hebben we aandacht voor het dagritme en de pedagogische uitdagingen waar ouders thuis tegen aan kunnen lopen. Via onze app proberen ook de pedagogisch medewerkers contact met u en de kinderen te onderhouden. 

Sprookjes & activiteiten
Sprookjes zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Koningskinderen. Het is - zeker in deze  tijd - voor een kind heel fijn als het zich even helemaal kan afsluiten van de realiteit en zich kan laten meevoeren in een prachtig verhaal met een mooie moraal. Alhoewel een voorleesmoment in ‘de kring’ op het kinderdagverblijf natuurlijk knusser is, plaatsen wij zo lang de vestigingen gesloten zijn elke week een voorgelezen sprookje online. Zo hoeven we het verhaaltje niet helemaal over te slaan. Natuurlijk moedigen we de ouders aan om ook zelf wat voor te lezen. En het hoeft niet bij lezen te blijven, want sprookjes prikkelen de fantasie en het vrijheidsgevoel dat kinderen van nature met zich meedragen. Sprookjes kunnen hen inspireren in hun eigen spel en ook tijdens het maken van onze bijpassende knutsel- en tekenactiviteiten. Wij hopen dat de kinderen zich in deze onwerkelijke tijd zo toch nog een klein beetje verbonden voelen met Koningskinderen en de ouders inspiratie krijgen om thuis leuke dingen te ondernemen!

Dagritme
Het zal in deze tijd niet altijd makkelijk zijn om zo lang thuis te zitten. Juist nu kan het erg helpen om een vast dagritme aan te houden met de kinderen, zoals wij bij Koningskinderen ook gewend zijn te doen. Heel handig hierbij zijn dagritme kaarten. Daarom onderaan deze pagina een aantal sfeervolle pictogrammen van de verschillende momenten van de dag. U kunt deze printen en desgewenst zelf (in)kleuren! Tip: hang ze op aan een koordje! 

Pedagogische ondersteuning
Deze situatie, waarin kinderen in zekere zin worden beperkt in hun vrijheid en het spelen met vriendjes en vriendinnetjes, kan natuurlijk ook de nodige pedagogische uitdagingen opleveren. Daarom organiseren wij twee keer per week een telefonisch spreekuur: elke dinsdag en donderdag tussen 10 en 11 uur zit onze pedagoog Louise Schlimmer voor u klaar. Zij is te bereiken op 06-82584949. 

Verder vindt u hier nog wat tips van Jeugd & Gezin. 

Pas goed op elkaar en hopelijk tot heel snel!

Louise Schlimmer, pedagoog
Cisca Philipse, kunstzinnig therapeut

 

Sprookje van deze week: Repelsteeltje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

repel1Kleurplaten van Repelsteeltje

Kleurplaat molenaarsdochter met baby
Kleurplaat spinnend Repelsteeltje
Mandala Repelsteeltje
Mandala prinses


 

 
repel3Knutselen met Repelsteeltje

Kasteel molenaarsdochter
Vuurpotje beplakken

Gouddraad puzzel

 

 


repel2Spelletjes met Repelsteeltje

Repelsteeltje speurtocht
Repelsteeltje memory
Molenspel

 

 

 

PaashaasPasen

Zondag 19 april is het Pasen. Normaal gesproken een feest waar we met elkaar zijn, families en vrienden die samen komen en kinderen die overal op zoek gaan naar paaseitjes. Laten we nu de nadruk leggen op de andere kant van Pasen, een feest van hoop, verwachting en groei. Gelukkig is de natuur in al zijn ontwikkeling niet te stuiten. Overal zien we groei, schijnt de zon en zien we nieuw leven. De typische symbolen van Pasen krijgen extra betekenis. Het ei was al voor de vroegste culturen een teken van het ontkiemende leven. De Paashaas die ze verstopt is een vreedzaam wezen, oog voor de nood van een ander en doet alles om een ander te redden.

Hele fijne paasdagen!

Paasmandje
Paastafel decoratie

 

 

Ritme kaartenDagritme kaarten

Dagritmekaartjes (1)
Dagrtimekaartjes (2)
Dagritmekaartjes (3)
Dagritmekaartjes (4)