Koningskinderen vindt het belangrijk dat er voldoende keuze mogelijkheden binnen onze dienstverlening worden aangeboden, zodat wij toegankelijk zijn voor iedereen die van onze dienstverlening gebruik wil maken. Daarom kunnen ouders bij Koningskinderen kiezen voor de opvangvorm die het beste bij hun eigen situatie en voorkeuren past.

De tarieven van Koningskinderen zijn in 2023:

– Kinderopvang (regulier): € 11,00 per uur
– Kinderopvang (compact): € 10,20 per uur
– Peuterspeelzaal: € 9,95 per uur
– Buitenschoolse opvang: € 7,94 – € 10,47 per uur (afhankelijk van de gekozen dagen)
– Voorschoolse opvang: € 13,32 per uur
– Flexibele opvang: € 14,24 per uur

Klik hier om onze tarieventabellen te bekijken.

Als werkende/studerende ouder maakt u – afhankelijk van uw inkomen en gezinssamenstelling – aanspraak op kinderopvangtoeslag als tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. De overheid betaalt kinderopvangtoeslag tot een maximum uurtarief, dit is in 2023 vastgesteld op € 8,97 (kinderopvang) en € 7,72 (BSO). U kunt hier een proefberekening maken van uw netto kosten. Kijk voor meer informatie onder Wet Kinderopvang op onze website.

Bij de prijs inbegrepen zijn alle voedings- en verzorgingsproducten (uitgezonderd peuterspeelzaal), vervoerskosten, knutselmaterialen en verschillende jaarlijkse activiteiten op en buiten het kinderdagverblijf. Koningskinderen is gesloten op zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, in de week tussen kerst en nieuwjaar en op één studiedag per jaar. De maandtarieven zijn voor alle dagen gelijkgesteld en er is geen minimum aantal dagen dat u moet afnemen. De kosten stijgen evenredig per afgenomen dag en zijn onafhankelijk van het aantal kinderen dat per gezin komt. De maandprijs is gebaseerd op een dagelijkse openstelling van 10 of 11 uur bij het kinderdagverblijf en gemiddeld tussen de 5,8 en 7,6 uur bij de buitenschoolse opvang (afhankelijk van de gekozen dagen in de week en inclusief hele dag opvang tijdens alle vakanties en vrije dagen van school). In onze berekening gaan wij uit van een jaar van 52 weken en 12 maanden (Peuterspeelzaal/VSO o.b.v. 41 weken, bij de Peuterspeelzaal ontvangt u in juli geen factuur). Facturen worden maandelijks verstuurd en dienen bij vooruitbetaling te worden voldaan of worden geïncasseerd rond de 27e van de voorafgaande maand. Het overeengekomen bedrag wordt doorbetaald tijdens ziekte en vakantie van uw kind en op de dagen dat Koningskinderen gesloten is; met dit laatste is rekening gehouden in de prijs. Ouders die bij het Sint Vituscollege in Bussum werken, kunnen opvang afnemen tegen een gereduceerd tarief bij onze locatie Berenpels (uitgezonderd Flexibele opvang, Kinderopvang Compact en Peuterspeelzalen). Personeelsleden van Koningskinderen kunnen eveneens opvang afnemen tegen een gereduceerd tarief.

U kunt onze tarieventabel hier downloaden.

Bereken hier uw netto bijdrage