Koningskinderen zoekt de samenwerking op met de Bibliotheek: Na Huizen en Laren, komt er nu ook een ‘mini-bibliotheek’ op onze vestigingen in Naarden en Bussum!

Gisteren is de samenwerking tussen Koningskinderen en Bibliotheek Gooi & Meer officieel van start gegaan. Wethouder Gerben Struik las voor en pakte samen met de kinderen een groot boek uit waarin de samenwerking zichtbaar was. Daarna gingen de peuters in een feestelijke “bakfietsenoptocht” de nieuwe collectie boeken van de bibliotheek naar de diverse vestigingen brengen!

Hieronder leest u het PERSBERICHT over deze samenwerking:

Met de Nationale Voorleesdagen net achter de rug zijn we ons er nog beter van bewust: lezen en voorgelezen worden, dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van kinderen. De woordenschat en het taalgevoel worden vergroot en het inbeeldingsvermogen wordt gestimuleerd. Kinderen raken vertrouwd met taal, alleen al door te luisteren naar een verhaal. Boeken zijn spannend, want met letters en woorden kun je ’toveren’!

Koningskinderen legt in haar werkzaamheden van oudsher op verschillende manieren een accent op het voorlezen van sprookjes en verhalen, onder andere uit de verzameling van de gebroeders Grimm. Door de handen ineen te slaan met Bibliotheek Gooi en meer, komt de toegevoegde waarde van (voor)lezen nog beter tot uiting.

Er wordt op de Koningskinderenvestigingen in Naarden en Bussum een ‘mini-bibliotheek’ geopend, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie is gevarieerd en bestaat uit boeken over diverse onderwerpen. Bovendien is de collectie afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Ook zijn er jaarlijks themacollecties op de vestigingen te vinden.

De kinderen brengen daarnaast een keer per jaar een bezoek aan de bibliotheek. Daar maken zij op speelse wijze kennis met de bibliotheek en worden ze voorgelezen door de jeugdbibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch lid van de bibliotheek.

Koningskinderen werkt op haar vestigingen in Laren en Huizen al langer samen met de bibliotheek. Ook voor onze locatie in Hilversum zullen wij onderzoeken in hoeverre er mogelijkheden zijn voor het inrichten van een ‘mini-bieb’.