Na een lange aanloop was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zo ver: Koningskinderen, onderdeel van Partou, opende haar nieuwste locatie in Muiden, tegen Weespersluis aan.
Net als de negen andere vestigingen, is ook deze locatie naar een sprookje vernoemd, ‘De Bremer Stadsmuzikanten’. Het kinderdagverblijf biedt dagelijks plaats aan een kleine 90 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en voor de buitenschoolse opvang zijn er twee opvanggroepen voor in totaal 44 kinderen.

Ondanks de hoge zomerse temperaturen, was het afgelopen zaterdag een drukte van jewelste. Ouders, medewerkers, relaties en omwonenden kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen op de nieuwste vestiging.
Voor de kinderen was er o.a. een poppentheater en een poffertjeskraam. Wethouder Barbara Boudewijnse kreeg de eer en mocht onder tromgeroffel alle dieren van het sprookje om beurten plaats laten nemen achter het bord waar zij hun hoofden doorheen staken. Toen alle vier de dieren door goed samen te werken – de moraal van het sprookje- op elkaar geklommen waren, was ‘De Bremer Stadsmuzikanten’ zichtbaar en hoorbaar een feit.
Alle aanwezige kinderen kregen een handje met bloemzaadjes om deze symbolisch te planten voor nieuw leven.

Wat eerst nog een kippenschuur was, is nu een sprookjesachtig kinderdagverblijf geworden, waar je de haan nog elke ochtend hoort kraaien en de koeien hoort loeien.

Vanochtend vroeg om 7.45uur kwamen Fedde (3jaar) en Benja (1jaar) met hun vader als eerste koningskindjes aan gelopen. Wat een luxe dat de opvang ineens een stuk dichter bij huis is. Het wegbrengen ging rustig en makkelijk, want Fedde en Benja hadden afgelopen zaterdag tijdens de feestelijke opening al uitgebreid kunnen spelen op hun eigen nieuwe groep!