Na een lange periode van voorbereidingen is op 31 maart de bouw officieel gestart van kinderopvang “De Kikkerkoning” in de Blaricummermeent in Blaricum. Om het begin van de bouw te markeren, liet wethouder Anne-Marie Kennis met een knipoog naar het sprookje de kikker met de gouden bal tevoorschijn springen. Deze nieuwe vestiging van Koningskinderen, sinds 2019 onderdeel van Partou, wordt ondergebracht in een nieuw te bouwen pand naast restaurant Bruis (deelgebied G2). Hiermee wordt, in samenwerking met de ontwikkelaar RSVC en de gemeente Blaricum, een zeer gewenste voorziening voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in de nieuwe wijk gerealiseerd.

Robert Visser, operationeel directeur Partou: “Wij zien deze stap als een mooie ontwikkeling, die past bij de ambitie van onze organisatie om onze dienstverlening in de omgeving van ’t Gooi uit te breiden en zo te voorzien in de groeiende behoefte van ouders aan kwalitatieve kinderopvang. We doen er, samen met onze partners, dan ook alles aan om de deuren van De Kikkerkoning zo snel mogelijk te kunnen openen!”

Grote behoefte aan kinderopvang
Wethouder Kennis is blij met de komst van het kinderdagverblijf: “De Blaricummermeent is een kinderrijke wijk. De behoefte aan kinderopvang is heel groot. “ Jelmer Kruyt, algemeen directeur van Koningskinderen beaamt dit: “We zijn heel blij dat we met De Kikkerkoning in deze grote behoefte kunnen voorzien. En dan ook nog eens op een mooie centrale plek in de wijk, naast restaurant Bruis.”

Kinderopvang De Kikkerkoning biedt straks plaats aan circa 130 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar en wordt ondergebracht in een fraai ontworpen gebouw, waarbij speciaal gekeken is naar de belevingswereld van de kinderen. De afwerking van het pand bestaat veelal uit natuurlijke materialen en sluit mooi aan op het straatbeeld in de Blaricummermeent. Net als de andere vestigingen van Koningskinderen wordt ook deze opvanglocatie vernoemd naar een sprookje: “De Kikkerkoning”. Het is de verwachting dat het kinderdagverblijf in het eerste kwartaal van volgend jaar in gebruik zal worden genomen.

Als onderdeel van Partou kinderopvang vormt Koningskinderen een toonaangevende aanbieder van kinderopvang in de regio ’t Gooi, met vestigingen in Naarden, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen en (binnenkort) Muiden. Vorig jaar werd bekend dat ook Blaricum aan dit rijtje wordt toegevoegd. Sindsdien hebben zich al veel ouders gemeld en zijn er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Wil je je kind nog graag inschrijven? Neem dan contact op met afdeling planning van Koningskinderen, via 035-6910300 of planning@konings-kinderen.nl, en vraag naar de mogelijkheden.