Na een lange periode van voorbereidingen, is met een heus kanonschot vandaag de bouw gestart van kinderopvang “Het Tinnen Soldaatje”, gelegen in de nieuwe wijk de Krijgsman in Muiden. Deze nieuwe vestiging van Koningskinderen wordt ondergebracht in het voormalige laboratorium van de Kruitfabriek. Hiermee wordt, in samenwerking met de ontwikkelaar van de wijk (KNSF Vastgoed) en de gemeente, een aanvullende oplossing geboden voor het nijpende tekort aan kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

Robert Visser, operationeel directeur Partou: “Wij zien deze stap als een mooie ontwikkeling, die past bij de ambitie van onze organisatie om onze dienstverlening in de omgeving van ’t Gooi uit te breiden en zo te voorzien in de groeiende behoefte van ouders aan kwalitatieve kinderopvang. We doen er, samen met onze partners, dan ook alles aan om de deuren van Het Tinnen Soldaatje zo snel mogelijk te kunnen openen!”

Kinderopvang Het Tinnen Soldaatje biedt straks plaats aan circa 60 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en 40 kinderen van 4 tot en met 12 jaar en wordt ondergebracht in één van de bewaard gebleven opstallen uit de tijd van de Kruitfabriek, die hiervoor deels zal worden uitgebouwd. Met een knipoog naar het verleden wordt deze nieuwe locatie van Koningskinderen vernoemd naar het sprookje ‘Het Tinnen Soldaatje’. De vestiging is centraal gelegen in de nieuwe wijk, waar ook andere voorzieningen zoals horeca en een supermarkt worden gevestigd. Het is de bedoeling dat het kinderdagverblijf eind dit jaar de deuren opent.

Koningskinderen, sinds 2019 onderdeel van Partou kinderopvang, is een toonaangevende aanbieder van kinderopvang in de regio ’t Gooi, met vestigingen in Naarden, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen en (binnenkort) Blaricum. Vorig jaar werd bekend dat ook Muiden aan dit rijtje wordt toegevoegd, met de ontwikkeling van zorglandgoed Hoogerlust en dus ook deze locatie in de Krijgsman. “Sindsdien hebben zich al honderden ouders gemeld, waardoor de locatie nu eigenlijk al volledig bezet is. Daarom kijken we momenteel nog naar mogelijkheden om meer kinderopvangplekken in De Krijgsman te realiseren”, aldus Jelmer Kruijt, algemeen directeur van Koningskinderen.

 

Directeur Jelmer Kruijt bij het startschot van de bouw