[Persbericht] Koningskinderen zal begin/medio volgend jaar een tweede kinderdagverblijf met BSO openen in de nieuwe wijk de Krijgsman in Muiden. De nieuwe vestiging wordt ondergebracht in het voormalige laboratorium van de Kruitfabriek. Dit is naast restaurant ‘De Kruidfabriek by Lute’, de toekomstige Albert Heijn en het informatiehuis van De Krijgsman. Hiermee wordt in samenwerking met de ontwikkelaar van de wijk (KNSF Vastgoed) en de gemeente een aanvullende oplossing geboden voor het nijpende tekort aan kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Koningskinderen, sinds 2019 onderdeel van Kids Foundation, is een toonaangevende aanbieder van kinderopvang in de regio ’t Gooi, met vestigingen in Naarden, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen en (binnenkort) Blaricum. Eerder dit jaar werd al bekend dat ook Muiden aan dit rijtje wordt toegevoegd, met de ontwikkeling van zorglandgoed Hoogerlust. “Sindsdien hebben zich al honderden ouders gemeld, veel te veel kinderen om allemaal te kunnen plaatsen. Daarom zijn wij heel blij dat we op deze prachtige plek een tweede locatie in Muiden kunnen gaan realiseren”, aldus algemeen directeur Jelmer Kruijt.

Het kinderdagverblijf, dat straks plaats zal bieden aan circa 60 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en 40 kinderen van 4-12 jaar, wordt ondergebracht in een van de bewaard gebleven opstallen uit de tijd van de Kruidfabriek – dat hiervoor deels zal worden uitgebouwd. Met een knipoog naar het verleden zal deze nieuwe vestiging vernoemd worden naar het sprookje ‘Het tinnen soldaatje’. De vestiging is centraal gelegen in de nieuwe wijk, waar ook andere voorzieningen zoals horeca en een supermarkt worden gevestigd.

Nienke Kruijt (operationeel directeur): “Koningskinderen ziet deze stap als een mooie ontwikkeling die past bij de ambities van het bedrijf en wij zullen ons ervoor inzetten om de deuren zo snel mogelijk te kunnen openen!” Ouders kunnen zich vanaf heden inschrijven via onze website, of bij vragen contact opnemen met de afd. planning van Koningskinderen (tel. 035-6910300, of planning@konings-kinderen.nl).