Koningskinderen zal in 2022/2023 een nieuwe vestiging openen op Zorglandgoed Hoogerlust in Muiden. Op het landgoed, dat aan de Weesperbinnenweg – precies op de grens tussen Muiden en Weesp – ligt, wordt een hoogwaardig, duurzaam en ruim opgezet kinderdagverblijf gebouwd. Daarmee wordt een oplossing geboden voor het nijpende tekort aan kinderopvang en buitenschoolse opvang in de nabijgelegen nieuwe woonkernen Weespersluis in Weesp en De Krijgsman in Muiden.

Koningskinderen, sinds vorig jaar onderdeel van Kids Foundation, is een toonaangevende aanbieder van kinderopvang in de regio ’t Gooi, met vestigingen in o.a. Naarden, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen en (binnenkort) Blaricum. “Koningskinderen is nog niet vertegenwoordigd in Muiden en Weesp en in verband met de toenemende vraag vanuit de diverse nieuwbouwwijken die nu in ontwikkeling zijn, waren wij al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie. We zijn dan ook heel blij dat we die nu hebben gevonden”, aldus algemeen directeur Jelmer Kruijt.

De nieuwe locatie is heel centraal gelegen, maar wel in een landelijke groene setting. Op het oude fundament waar ooit kippen werden gehouden, verrijst straks een ruim kinderdagverblijf waar dagelijks in totaal 132 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar kunnen worden opgevangen. Naast kinderopvang zijn en worden er op het landgoed ook diverse andere maatschappelijke initiatieven ontwikkeld, die elkaar heel mooi kunnen gaan versterken. Denk hierbij aan moestuintjes, een zorgboerderij met dieren en een boerderijwinkel, zorgwoningen voor mensen met dementie en ook een op jonge gezinnen georiënteerde horecagelegenheid die zal worden gehuisvest in de monumentale villa ‘Vechthoeve’ – in de volksmond ook wel het ‘Pippi Langkoushuis’ genoemd. Nienke Kruijt (operationeel directeur): “Niet geheel toevallig én met een knipoog naar het verleden zal deze nieuwe vestiging daarom vernoemd worden naar het sprookje ‘De Bremer Stadsmuzikanten’, waarin verschillende erfdieren – waaronder een haan – de hoofdrol spelen!”

Ouders kunnen zich vanaf heden inschrijven, hiervoor kunnen zij contact opnemen met de afd. planning van Koningskinderen.