Medio 2022 opent Koningskinderen een nieuw kinderdagverblijf met BSO in De Blaricummermeent. De locatie wordt vernoemd naar het sprookje ‘De Kikkerkoning’ en biedt plaats aan in totaal circa 130 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Naar verwachting start de ontwikkelaar, RSVC, rond de zomer van 2021 met de bouw van het fraaie gebouw. Voor het ontwerp was de belevingswereld van kinderen een belangrijke inspiratiebron. De afwerking van het pand bestaat veelal uit natuurlijke materialen en sluit mooi aan op het straatbeeld van De Blaricummermeent.

Wethouder Kennis is verheugd met de komst van het kinderdagverblijf in De Blaricummermeent: “In de wijk wonen heel veel jonge gezinnen, een kinderdagverblijf is dan bijna onmisbaar. De centrale ligging van ‘De Kikkerkoning’, naast Restaurant Bruis is ook nog eens van toegevoegde waarde voor BusinessPark27. Een grote aanwinst voor zowel de woonwijk als het bedrijvenpark!”

Het aantal jonge gezinnen met kinderen in de wijk overstijgt het landelijke gemiddelde. Terwijl op dit moment in de omgeving van De Blaricummermeent substantieel minder kinderdagverblijven zijn ten opzichte van het gemiddelde in Nederland. Daarbij komt ook dat de reeds aanwezige kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties in de omgeving individueel en in zijn totaliteit van dusdanige omvang zijn, dat deze niet voorzien in de gehele behoefte van de wijk. Ook de afstand tot een kinderdagverblijf is groter dan het gemiddelde in Nederland.

“Koningskinderen is lang op zoek geweest naar een geschikte locatie voor de nieuwe vestiging. In de kinderrijke wijk De Blaricummermeent is, op een aantal gastouders na, nog geen kinderopvangvoorziening aanwezig, terwijl de behoefte naar kinderopvang en buitenschoolse opvang onder de nieuwe bewoners groot is. Koningskinderen is met ‘De Kikkerkoning’ dan ook heel blij om in deze behoefte te kunnen gaan voorzien”, aldus Jelmer Kruijt – algemeen directeur Koningskinderen.

Koningskinderen, sinds vorig jaar onderdeel van KidsFoundation, is een toonaangevende aanbieder van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in de regio ’t Gooi. Op dit moment  zijn er al vestigingen in o.a. Naarden, Bussum, Laren, Hilversum en Huizen. Ouders kunnen zich vanaf heden inschrijven, hiervoor kunnen zij contact opnemen met het hoofdkantoor van Koningskinderen.