Koningskinderen vindt het belangrijk dat er voldoende keuze mogelijkheden binnen onze dienstverlening worden aangeboden, zodat wij voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom kunnen ouders bij Koningskinderen kiezen voor de opvangvorm die het beste bij hun eigen situatie en voorkeuren past.

Al onze opvang vormen zijn van hoge kwaliteit, onder andere op het gebied van veiligheid, hygiëne, voeding en het pedagogisch klimaat. Het verschil tussen onze reguliere Kinderopvang en ‘Kinderopvang Compact’ is hoofdzakelijk gelegen in de leeftijdsindeling van de groepen (horizontale versus verticale leeftijdsgroepen), de gebruikte voedingsproducten (wel of geen biologische (warme) maaltijd) en de openingstijden (11 uur versus 10 uur per dag). De verschillende opvangvormen worden op afzonderlijke groepen aangeboden.

‘Kinderopvang Compact’ is onze voordeligere opvangvorm. Koningskinderen biedt hiermee de mogelijkheid om tegen het scherpste tarief in de regio kinderopvang af te nemen, uiteraard met behoud van onze hoge kwaliteit. Dit tarief is extra aantrekkelijk, omdat het grotendeels binnen de norm van de belastingdienst valt en bijna helemaal in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Kinderopvang Compact kenmerkt zich onder andere door:

  • Verticale leeftijdsindeling (0-4 jaar);
  • Openingstijden van 8.00uur – 18.00uur;
  • Gebruik van normale voeding, incl. flesvoeding (Nutrilon) en Pampers (geen warme maaltijd);
  • Geen verruimde openingstijden, halve dagopvang en ruildagen niet mogelijk;
  • Alleen mogelijk in combinatie met betaling d.m.v. automatische incasso.

Koningskinderen biedt Kinderopvang Compact aan bij Berenpels (Bussum), De Sterrendaalders (Bussum), De Sneeuwkoningin (Naarden) en De Kleine Prins (Laren). Er worden maximaal 12 tot 16 kinderen per groep opgevangen door 2 tot 3 pedagogisch medewerkers. Kinderopvang Compact is niet mogelijk in combinatie met flexibele opvang.