Koningskinderen biedt bij al haar vestigingen ook de mogelijkheid voor buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Bij locatie De Sterrendaalders in Bussum is daarnaast voorschoolse opvang mogelijk (gekoppeld aan scholen in Naarden en Bussum). De vorm waarin Koningskinderen de BSO faciliteert vertoont veel overeenkomsten met de opvang van de kinderen op het kinderdagverblijf. Naast de uitgesproken huiselijke sfeer, goede hygiëne, strikte veiligheid en het gebruik van natuurlijke materialen, worden ook hier de jaarfeesten uitbundig met de kinderen gevierd. Er wordt gebruik gemaakt van (waar mogelijk) biologische voeding van A-merken en het is mogelijk om een warme maaltijd voor de kinderen te bestellen, zodat zij al gegeten hebben als u ze ophaalt. Ook kunt u via onze website een maaltijd voor het hele gezin bestellen, om mee naar huis te nemen.

De focus ligt bij Koningskinderen daarnaast op een grote diversiteit aan activiteiten en mogelijkheden voor de kinderen, zodat zij zich optimaal kunnen ontplooien binnen onze eigen omgeving. Naarmate kinderen ouder worden, krijgen zij een meer uitgesproken voorkeur voor bepaalde bezigheden en hobby’s, die na een drukke schooldag voor innerlijke rust moeten zorgen. Naast externe en extra activiteiten, proberen wij een zo breed mogelijk aanbod binnen onze eigen accommodatie aan te bieden. Dit vertaalt zich in verschillende ‘thema-ruimtes’, zoals een verkleedkamer, een muziekkamer, een spelletjeskamer, een computer- en huiswerkruimte, een warme huiskamer, een knutselruimte en een gymlokaaltje.

Daarnaast is er natuurlijk een gezellige kamer waar de kinderen ’s middags thee kunnen drinken en lunchen. Daar kunnen zij dan gezamenlijk de dag doornemen en wordt er een mooi verhaal door de pedagogisch medewerker voorgelezen. En als het weer het toelaat, is er naast het gebouw natuurlijk een ruime buitenspeelplaats gecreëerd, met voor iedereen uitdagende sport- en spelmogelijkheden. Pedagogisch medewerkers, maar ook een kunstzinnig therapeute en bijvoorbeeld een muziek- en gymnastiekdocent, begeleiden de kinderen in al deze enerverende en leerzame activiteiten (waaronder ook huiswerk), zodat zij ’s avonds geheel voldaan naar huis kunnen gaan.

Naast de reguliere activiteiten biedt Koningskinderen in de authentieke theaterzaal bij haar locatie De Sterrendaalders o.a. dans-, theater- en muzieklessen aan. In de voormalige schouwburg kunnen kinderen van alle vestigingen les krijgen op verschillende culturele gebieden en deze voor de ouders opvoeren op het podium in de grote zaal. Deze lessen worden hoofdzakelijk georganiseerd door De Gooische Muziekschool en worden ook bij onze locatie De Kleine Prins in Laren aangeboden. Ook de jongere kinderen (0 – 4 jaar) worden zijdelings betrokken in dit aanbod. Daarnaast is er een kinderkookcafé waar de kinderen op speelse wijze kunnen leren koken.

Door een samenwerking met het Sint Vituscollege, kunnen de kinderen van onze locatie Berenpels ’s middags (en tijdens vakanties hele dagen) gebruik maken van de naastgelegen sportvelden en de gymzaal! Eenzelfde samenwerking is er met College De Brink bij onze locatie De Kleine Prins in Laren, waardoor de kinderen daar het hele jaar naar hartenlust kunnen sporten (buiten en in de gymzaal). Ook bij de andere vestigingen proberen wij accenten te leggen, zoals handvaardigheid bij De Sneeuwkoningin en tennisles bij De Gouden Sleutel. Wij zoeken continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper, een schoolfotograaf en kosteloos vervoer naar diverse externe clubjes.

Koningskinderen heeft voor het vervoer van de kinderen verschillende veilige Mercedes Vito personenbusjes tot haar beschikking. Om de veiligheid verder te vergroten, zijn de busjes tevens voorzien van parkeersensoren, ‘all season’ banden en kinderzitjes. Behalve busjes, maken wij voor de korte afstanden ook gebruik van bakfietsen. Het vervoer is bij onze prijs inbegrepen. De kinderen worden na schooltijd door de pedagogisch medewerkers van school opgehaald. Tijdens schoolvakanties en overige vrije dagen van school zijn wij de gehele dag geopend (zonder extra kosten), u kunt uw kind dan zelf naar de opvang brengen. Om logistieke redenen kunnen wij niet op alle scholen uit de omgeving rijden, daarom hebben wij een beperkt aantal scholen uitgekozen. Informeer hierover naar de mogelijkheden.

Buitenschoolse opvang is mogelijk bij al onze locaties. Voor de tarieven van deze opvang vorm kunt u onze tarieventabel raadplegen onder ‘downloads‘.