Op verzoek van de gemeente Gooise Meren, zal Koningskinderen in Naarden – naast de huidige ‘noodopvang’ – ook avond-, nacht- en weekendopvang gaan organiseren. Deze opvang vindt plaats buiten de reguliere openingstijden en is bedoeld voor kinderen van ouders met vitale beroepen, die door hun werk op deze momenten niet voor hun kinderen kunnen zorgen. Net als bij de noodopvang, mogen hier alleen kinderen komen die zelf geen gezondheidsklachten hebben.

Slapen in sprookjesstijla
Koningskinderen zou Koningskinderen niet zijn als de kinderen zich tijdens de nachtopvang niet in een sprookje zouden wanen. Zo kunnen de kinderen kiezen of zij als ridder, draak of prinses naar dromenland gaan en ontbreekt het hen niet aan een comfort! Operationeel directeur Nienke Kruijt: “In deze moeilijke, onwerkelijke periode proberen wij het voor de kinderen die hier komen te overnachten zo aangenaam mogelijk te maken. Ik ben er trots op dat wij dit in een heel kort tijdsbestek hebben kunnen neerzetten, met dank aan o.a. NH Hotels voor het beschikbaar stellen van de bedden, Snurk Amsterdam voor het beddengoed en Naïf voor hun verzorgingsproducten.”

De 24/7 opvang gaat per direct van start, voor zover daar vraag naar is. De opvang vindt belangeloos plaats bij de vestiging ‘De Sneeuwkoningin’, waar de medewerkers van Koningskinderen graag hun steentje bijdragen in deze moeilijke tijd. De 24/7 opvang is net als de ‘noodopvang’ kosteloos en tevens opengesteld voor ouders die geen klant zijn bij Koningskinderen. Ouders kunnen hier meer informatie vinden over aanmelden en onze werkwijze bij 24/7 opvang, of bellen naar 035-6910300.

5