Buitenschoolse opvang vanaf 8 juni weer volledig open

De buitenschoolse opvang (BSO) gaat vanaf 8 juni weer volledig open, zo heeft het kabinet gisteren bekend gemaakt. De kinderen kunnen vanaf dat moment weer op hun normale dagen op de BSO terecht. Indien scholen tijdelijk nog andere uitgaanstijden hanteren, zullen wij dit met hen afstemmen.

Tot 8 juni zullen wij wel nog het ritme van de scholen moeten volgen en kunnen kinderen dus alleen naar de BSO op dagen dat zij ook naar school gaan. Dat kan ook op andere dagen dan normaal zijn, wij hebben u over de indeling geïnformeerd. Als de plaatsing van uw kind(eren) in de resterende periode van 2 t/m 5 juni anders zal zijn, zullen wij u dat tijdig laten weten.

Na 8 juni zullen ouders ook niet meer vanuit ‘t Rijk gecompenseerd worden in de kosten. De vergoeding over de periode 16 maart – 8 juni zal waarschijnlijk in de maand juli door de overheid uitbetaald worden. Over het gedeelte boven het fiscaal max. uurtarief heeft u reeds van ons compensatie gehad (verrekening op de factuur).

De noodopvang overdag voor kinderen van ouders met cruciale beroepen stopt ook. De 24/7 opvang in de avonden en in het weekend is vanaf 8 juni alleen voor ouders open die in de zorg werken.

Vanzelfsprekend blijven onze hygiëne maatregelen en looproutes i.v.m. corona voorlopig van kracht.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.