Sinds 2004 organiseert het CPNB elk jaar in januari de Nationale Voorleesdagen, om het lezen met kinderen die dat zelf nog niet kunnen te stimuleren. Het is belangrijk voor hun taalontwikkeling en verrijking van hun woordenschat. Minstens net zo belangrijk is, dat het voorlezen een moment is van samenzijn en kinderen leren zich in te leven en te verbinden met het verhaal. Heel vaak zie je dat ze het verhaal daarna gebruiken in hun spel en bij het maken van tekeningen.

Koningskinderen besteedt het hele jaar door tijd aan het voorlezen en vertellen van verhalen. Toch willen wij ook deze dagen aangrijpen om wat extra’s te doen op dit gebied. Dit jaar zal er op alle peutergroepen op zowel donderdag 26 januari als op dinsdag 31 januari voorgelezen worden door directie en personeel van het hoofdkantoor. Hiermee onderstrepen wij het belang dat Koningskinderen hecht aan het lezen met de peuters.

Het prentenboek van het jaar wordt jaarlijks door een jury van bibliothecarissen in april uitgekozen uit het complete nieuwe assortiment. De criteria zijn naast een goed verhaal, ook aantrekkelijke illustraties en mogelijke aanknopingspunten voor interactie met de voorlezer (en later in hun eigen spel). Het uitverkoren boek is De Kleine Walvis, een mooi boek over vriendschap. Dat lezen we dan ook voor en zal vanaf dat moment op alle vestigingen nog regelmatig voorgelezen worden. Niets vinden de kinderen heerlijker dan herhaling en herkenning. Ook organiseren wij diverse (knutsel)activiteiten die in het teken staan van “De kleine walvis”. Daarnaast brengen sommige locaties/groepen een bezoek aan de bibliotheek of boekenwinkel (Los).

Kortom: Een goed begin om het nieuwe jaar mee in te duiken!