Koningskinderen stelt zich ten doel kinderopvang van de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden. Kwaliteit is een moeilijk te doorgronden begrip en hangt samen met alle facetten en processen binnen de organisatie. Onder andere de authentieke, kleurrijke ruimtes, het natuurlijke materiaal waarmee de kinderen spelen en knutselen, de vele jaarfeesten die uitgebreid gevierd worden, de ruime openingstijden, de mogelijkheid van muziek- en theaterlessen, de inzet van goed functionerende pedagogisch medewerkers en het hoogwaardige aanbod van voedings- en verzorgingsproducten, onderscheiden Koningskinderen in kwalitatieve zin van andere kinderdagverblijven. Ouders hebben bij Koningskinderen bovendien een grote keuze vrijheid in verschillende opvang soorten.

Koningskinderen wil de opvoeding van kinderen graag samen met de ouders vormgeven. Daarvoor is goede communicatie essentieel en daarom werken wij met een ouderportaal en speciaal ontwikkelde Koningskinderen app. Met de app blijven ouders op de hoogte van alle gebeurtenissen op het kinderdagverblijf. Er is o.a. een fotoalbum, ouders kunnen berichten uitwisselen met de groepsleiding, er verschijnen nieuwsberichten en het verloop van de dag wordt dagelijks gepubliceerd in het “schriftje”.

De overheid controleert de aspecten die samenhangen met de (totaal)kwaliteit van kinderopvang. De plaatselijke GGD is belast met deze taak en kijkt daarbij naar wettelijke regel-geving op de verschillende onderdelen binnen de organisatie. Het GGD inspectierapport ligt ter inzage op onze vestigingen en op het kantoor. U kunt deze hier downloaden.

 

Inrichting

Koningskinderen besteedt bijzonder veel aandacht aan de inrichting, die nauw aansluit op de warme uitstraling van de klassieke gebouwen. Het is ons uitgangspunt een zo huiselijk mogelijke sfeer te creeëren waarin de kinderen zich helemaal thuis voelen. Dit komt o.a. tot uiting in massief houten parketvloeren, tot de verbeelding sprekende kleuren, met het jaar wisselende seizoenstafels, antieke houten meubels, fantasierijke lampen en sprookjesschilderingen aan de muren.

Daarnaast is er voldoende speelgoed voor de kinderen, veelal gemaakt van natuurlijke materialen en gericht op de creatieve en mentale ontwikkeling. Ook de tuin is zodanig ingericht dat de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wij nodigen u graag uit om eens bij ons te komen kijken en de vertrouwde sfeer te beleven!