Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig, houten speelgoed. Koning Lijsterbaard is onderverdeeld over twee door dezelfde architect ontworpen gebouwen, die de authentieke (sprookjes)sfeer van Koningskinderen uitstralen. De vestiging ligt op steenworp afstand van het station en het centrum van Bussum. Aan de achterkant is een heerlijke tuin gelegen waar de kinderen bij mooi weer in kunnen spelen. De kinderopvang (0-4 jaar) is hoofdzakelijk gesitueerd in het rechts gelegen voormalige woonhuis, alleen de oudste peuters zitten (samen met de BSO) in het andere gebouw. Er zijn bij Koning Lijsterbaard vier horizontale leeftijdsgroepen: de babygroep voor kinderen van 0 tot 18 mnd (maximaal 12 kinderen); de dreumesgroep voor kinderen van 10 tot 28 mnd (maximaal 11 kinderen) en twee peutergroepen voor kinderen van 22 tot 48 mnd (maximaal 16 kinderen). De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Koning Lijsterbaard heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor Koning Lijsterbaard een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

De vestigingsmanager

Esther Palmen is sinds maart 2022 vestigingsmanager bij Koning Lijsterbaard. Na een jarenlange carrière in de Retail is zij in 2021 met veel plezier gestart in de kinderopvang, eveneens als vestigingsmanager te Amsterdam. Vanwege de verhuizing uit Amsterdam was een vestiging dichterbij huis gewenst. Samen met haar team staat ze elke dag voor jullie klaar. E-mail Esther rechtstreeks op koninglijsterbaard@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

Koning Lijsterbaard
Albrechtlaan 5-7
1404 AH Bussum

Tel: 035 678 38 26
koninglijsterbaard@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 189716496

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.