Sinds 2004 organiseert het CPNB elk jaar in januari de Nationale Voorleesdagen om het lezen met kinderen die dat zelf nog niet kunnen te stimuleren. Het is belangrijk voor hun taalontwikkeling en verrijking van hun woordenschat. Minstens net zo belangrijk is, dat het voorlezen een moment is van samenzijn en ze leren zich in te leven en te verbinden met het verhaal. Heel vaak zie je dat ze het verhaal gebruiken in hun spel en tekeningen.

KoningsKinderen besteedt het hele jaar door tijd aan het voorlezen en vertellen van verhalen. Toch willen wij ook deze dagen aangrijpen om wat extra’s te doen op dit gebied. Dit jaar hebben we 2 verschillende activiteiten. Net als vorig jaar leest zowel de directie als het personeel van kantoor op de vestigingen voor uit het prentenboek van het jaar 2018. Dit doen ze op 25 januari. Om een extra tijgertintje aan de andere activiteit te geven, zullen op 30 januari gidsen van Dierenpark Amersfoort de kinderen voorlezen.

Het prentenboek van het jaar wordt jaarlijks door een jury van bibliothecarissen uit het complete nieuwe assortiment verkozen. De criteria zijn naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, mogelijke aanknopingspunten voor interactie. Zowel met de voorlezer en later in hun eigen spel. Dit is met het verkozen boek zeer zeker geslaagd: Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. De kinderen worden op elke bladzijde met het verhaal betrokken. Dit boek is vanaf deze dagen ook op de vestigingen aanwezig zodat het nog vaak voorgelezen kan worden. Niets vinden de kinderen heerlijker dan herhaling en herkenning.