Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. Het Tinnen Soldaatje, dat met een knipoog naar het verleden vernoemd is naar het gelijknamige sprookje, is gehuisvest in het voormalige laboratorium van de Kruitfabriek in Muiden. Dit is bij de entree van de wijk en direct naast een aantal andere voorzieningen in de voormalige fabrieksopstallen en de Albert Heijn. De vestiging biedt dagelijks plaats aan 60 kinderen van 0 tot 4 jaar en 39 kinderen van 4 tot 12 jaar.

Er zijn op de BSO twee (horizontale) groepen. De leeftijdsindeling is resp. 4 tot 7 jaar (max. 22 kinderen) en 5 tot 12 jaar (max. 17 kinderen).  De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Het Tinnen Soldaatje heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor Het Tinnen Soldaatje een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

De vestigingsmanager

Anna Eisen is sinds 1 november 2022 werkzaam bij Koningskinderen als vestigingsmanager van Het Tinnen Soldaatje. Nadat Anna in 2015 de opleiding Bewegingsagogie heeft afgerond, is zij als pedagogisch medewerker aan de slag gegaan in de kinderopvang. Al snel groeide zij door naar de functie van assistent leidinggevende en in januari 2023 heeft zij als vestigingsmanager Het Tinnen Soldaatje geopend. E-mail Anna rechtstreeks op tinnensoldaatje@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

Het Tinnen Soldaatje
Kruitpad 13
1398 CP Muiden

tel. 0294-750311
tinnensoldaatje@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 177633876

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.