Koningskinderen biedt op al haar locaties ook flexibele opvang aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze speciale vorm van kinderopvang is te reserveren per uur, dus alleen wanneer dat voor u nodig is (geen minimale afname per week of maand). Openingstijden zijn tussen 7.00 uur en 19.00 uur en de opvang vindt plaats o.b.v. onze reguliere kinderopvang/BSO. Met deze opvangvorm is het dus ook mogelijk om halve dagen (KDV) en ‘vakantie opvang’ tijdens schoolvakanties (BSO) af te nemen.

Ouders met wisselende werktijden, halve werkdagen of bijvoorbeeld met een oppas die niet altijd beschikbaar is, kunnen op deze manier ongedwongen gebruik maken van onze dienstverlening, zonder vast te zitten aan een structureel contract. U kunt er desgewenst voor kiezen om een warme maaltijd te bestellen die de kinderen overdag geserveerd krijgen (meerprijs 3,15 Euro per maaltijd), of een maaltijd voor het hele gezin mee naar huis nemen (meerprijs afhankelijk van de gekozen maaltijd).

Wij hanteren voor flexibele opvang een tarief van € 11,60 per uur (2019) en een minimale tijdsduur van 3 uur per keer. Bij BSO tijdens schoolweken rekenen wij 15 minuten reis- en voorbereidingstijd. Bij een inschrijving voor flexibele opvang wordt op de eerste factuur eenmalig 50 euro voor de (toekomstige) administratiekosten berekend, ook voor bestaande klanten. U kunt net als bij reguliere kinderopvang bij de belastingdienst een tegemoetkoming in de kosten aanvragen (kinderopvangtoeslag).

Een aanvraag voor flexibele opvang dient minimaal één uur en maximaal één maand van tevoren te worden ingediend. Aanvragen voor flex opvang kunt u indienen via onze website (‘Aanvraag flex opvang’ in het linker menu). Als de aanvraag bij ons is binnengekomen, controleren wij de beschikbaarheid en nemen dan z.s.m. contact met u op om de aanvraag verder te verwerken. Bevestigde aanvragen kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden via het hoofdkantoor (tel. 035-6910300 of per mail flex@konings-kinderen.nl). Bij latere annuleringen berekenen wij het minimum van 3 uur opvang + de eventuele kosten voor een warme maaltijd (indien aangevraagd).

Flexibele opvang is mogelijk bij al onze locaties. Bij een aantal locaties bestaat momenteel een wachtlijst. Afhankelijk van de groepsbezetting kan het voorkomen dat er op de aangevraagde dag geen plaats is. Indien u gegarandeerd plaats wilt hebben op specifieke dagen per week, dan kunt u kiezen voor onze andere opvang vormen (kinderopvang (regulier/compact), peuterspeelzaal en BSO).

Klik hier voor een aanvraag van flexibele opvang