Koningskinderen biedt op al haar vestigingen ook flexibele opvang aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze speciale vorm van kinderopvang is te reserveren per uur, dus alleen wanneer dat voor u nodig is (geen minimale afname per week of maand). Openingstijden zijn tussen 7.00 uur en 19.00 uur en de opvang vindt plaats o.b.v. onze reguliere kinderopvang/BSO. Met deze opvangvorm is het dus ook mogelijk om halve dagen (KDV) en ‘vakantie opvang’ tijdens schoolvakanties (BSO) af te nemen.

Ouders met wisselende werktijden, halve werkdagen of bijvoorbeeld met een oppas die niet altijd beschikbaar is, kunnen op deze manier ongedwongen gebruik maken van onze dienstverlening, zonder vast te zitten aan een structureel contract. Flexibele opvang is op het kinderdagverblijf (0-4 jaar) inclusief een warme biologische maaltijd, indien uw kind op een tijd komt dat er warm gegeten wordt op de groep. Een warme maaltijd voor flexibele buitenschoolse opvang is niet mogelijk.

Wij hanteren voor flexibele opvang een vast uurtarief (zie tarieventabel) en een minimale tijdsduur van 3 uur per keer. Bij BSO tijdens schoolweken rekenen wij 15 minuten reis- en voorbereidingstijd. Bij een inschrijving voor flexibele opvang wordt op de eerste factuur eenmalig 50 euro voor de (toekomstige) administratiekosten berekend, ook voor bestaande klanten. U kunt net als bij reguliere kinderopvang bij de belastingdienst een tegemoetkoming in de kosten aanvragen (kinderopvangtoeslag).

Let op: bij een aantal vestigingen bestaat momenteel een wachtlijst. Afhankelijk van de groepsbezetting kan het voorkomen dat er op de aangevraagde dag geen plaats is. Indien u gegarandeerd plaats wilt hebben op specifieke dagen per week, dan kunt u kiezen voor onze andere opvang vormen (kinderopvang (regulier/compact), peuterspeelzaal en BSO).

Flexibele opvang aanvragen
Aanvragen voor Flexibele opvang kunt u via de Ouderapp* indienen. Dit kan alleen als u een overeenkomst heeft afgesloten voor Flexibele opvang. Als de aanvraag bij ons is binnengekomen, controleren wij de beschikbaarheid en ontvangt u via de app of de aanvraag is goedgekeurd.  Gehonoreerde aanvragen kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Heeft u deze dag al betaald, dan wordt het bedrag gecrediteerd op de eerstvolgende factuur. Indien u uiteindelijk meer uren heeft afgenomen dan dat u had aangevraagd, dan volgt er een naheffing.

Indien u niet tijdig annuleert en geen gebruik maakt van de aangevraagde en gereserveerde Flexibele opvang, dan wordt de minimale afname van 3 uren in rekening gebracht. Flexibele opvang is op het kinderdagverblijf (0-4 jaar) inclusief een warme biologische maaltijd, indien uw kind op een tijd komt dat er warm gegeten wordt op de groep.

* De Ouderapp van Konnect:
Na het downloaden in de appstore kunt u bij domein ‘koningskinderen.ouderportaal.nl’ invoeren. Uw bij ons bekende e-mailadres is uw gebruikersnaam, vervolgens kunt u een wachtwoord aanvragen. Als u hulp nodig heeft bij het gebruik van onze app, dan helpen wij u graag.