Koningskinderen is een organisatie die zich primair bezighoudt met kwalitatief hoogwaardige kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Koningskinderen heeft verschillende vestigingen in de regio ’t Gooi en stelt zich tot voornaamste doel kinderen te stimuleren in hun totale ontwikkeling. Dit komt met name tot uiting in het speciaal voor Koningskinderen ontwikkelde pedagogisch beleid, de keuze voor klassieke panden met een stralende en huiselijke inrichting, de sprookjesverhalen met de daarbij behorende kleuren, kunstzinnige activiteiten en op de natuur afgestemde duurzame materialen. Ieder dagverblijf draagt een naam ontleend aan fantasierijke sprookjes, zoals die van de gebroeders Grimm.

Naast het natuurlijke en op de leeftijd afgestemde afwisselende spel-materiaal, zorgen antieke meubelen en de kleurrijke inrichting voor een verrijkende entourage. Hiermee wordt de fantasie van het kind voortdurend geprikkeld. Daarbij wordt een veilige en rustige omgeving geboden, waarin professioneel en gediplomeerd personeel zijn bijdrage levert aan een optimale ontwikkeling van het kind.

Doordat iedere vestiging een authentieke en persoonlijke sfeer biedt, blijft de verbinding met het verleden bewaard, toen het familiebedrijf en deze vorm van kinderopvang thuis, in de privésfeer van een groot gezin, is ontstaan. Juist door dit persoonlijke en toegewijde karakter biedt Koningskinderen aan ouders met kleine kinderen iets heel bijzonders. Met name door de sprookjessfeer en de sprookjesverhalen, die de innerlijke beweeglijkheid van het kind vergroten, is Koningskinderen een ideale plaats voor een kind om geheel verzorgd de wereld te verkennen en zich te ontplooien als ouders elders zijn. Koningskinderen wil een zo compleet mogelijke service van hoge kwaliteit bieden, wat (afhankelijk van de gekozen opvang vorm) verder tot uiting komt in het ‘full service pakket’ (voeding en verzorgingsproducten zijn inbegrepen), ruime openingstijden, gezond voedingsbeleid met warme maaltijd en de mogelijkheid van o.a. muziek-, theater-, sport- en kooklessen. Wij staan voor de beste kinderopvang die in Nederland mogelijk is.