Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig, houten speelgoed. De Sterrendaalders is ondergebracht in een gebouw dat oorspronkelijk is ontworpen als een schouwburg en later de bakermat van de Nederlandse radio en televisie is geworden (onder de naam ‘Studio Concordia’). Door de grote beschikbare ruimte en de historisch functie van het pand, is het mogelijk een gevarieerde dienstverlening aan te bieden, waarin voor de kinderen ook ruimschoots aandacht kan worden besteed aan culturele activiteiten zoals muziek- dans- en theaterles in de luisterrijke grote zaal en kooklessen in het sfeervolle kinderkookcafé. De Sterrendaalders ligt in de wijk Het Spiegel in Bussum, op loopafstand van het station Naarden-Bussum.

De kinderopvang is gesitueerd in het apart gelegen zijgebouw (baby’s) en aan de voorzijde van het hoofdgebouw, verdeeld over 2 etages. Aan de achterkant van het gebouw vinden de speciale activiteiten plaats o.a. in samenwerking met De Gooische Muziekschool. Aan de rechter- en achterzijde van het gebouw kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen of aan de picknicktafels lunchen.

Bij De Sterrendaalders worden de kinderen hoofdzakelijk in horizontale leeftijdsgroepen opgevangen. In het zijgebouw bevinden zich 3 babygroepen voor kinderen van 0 tot 18 mnd (maximaal 12, 10 en 9 kinderen per groep). In het hoofdgebouw bevinden zich 2 dreumesgroepen voor kinderen van 10 tot 28 mnd (maximaal 13 en 14 kinderen per groep) en 3 peutergroepen voor kinderen van 22 tot 48 mnd (maximaal 16 kinderen per groep). Gedurende de ochtend uren (8.30-12.00 uur) is er bij De Sterrendaalders daarnaast een peuterspeelzaal voor kinderen van 22-48 mnd (maximaal 12 kinderen). De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij De Sterrendaalders ook een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar) waar ouders gebruik kunnen maken van ‘Kinderopvang Compact’. In deze groep worden maximaal 16 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

De Sterrendaalders heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor De Sterrendaalders een vestigingsmanager aangesteld om samen met twee assistent leidinggevenden de vestiging aan te sturen. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen (uitgezonderd kinderen van de peuterspeelzaal).

De vestigingsmanager

Eva Dijkstra werkt sinds 2007 bij Koningskinderen. Eva heeft als opleidingsachtergrond de PABO. Nadat zij was begonnen als pedagogisch medewerker, bleek al snel dat zij meer in haar mars had. Daarom is zij assistent leidinggevende geworden en heeft geholpen bij het opzetten van De Sterrendaalders (2008). Sinds begin 2009 is zij vestigingsmanager van de Sneeuwkoningin en stuurt zij tevens de Sterrendaalders aan. E-mail Eva rechtstreeks op sterrendaalders@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Sterrendaalders
Graaf Wichmanlaan 46
1405 HB Bussum

Tel: 035 695 10 02
sterrendaalders@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 145591608

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.