Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Sterrendaalders is ondergebracht in een gebouw dat oorspronkelijk is ontworpen als een schouwburg en later de bakermat van de Nederlandse radio en televisie is geworden (onder de naam ‘Studio Concordia’). Door de grote beschikbare ruimte en de historisch functie van het pand, is het mogelijk een gevarieerde dienstverlening aan te bieden, waarin voor de kinderen ook ruimschoots aandacht kan worden besteed aan culturele activiteiten zoals muziek- dans- en theaterles in de luisterrijke grote zaal en kooklessen in het sfeervolle kinderkookcafé. De Sterrendaalders ligt in de wijk Het Spiegel in Bussum, op loopafstand van het station Naarden-Bussum.

 

De kinderopvang is gesitueerd in het apart gelegen zijgebouw (baby’s) en aan de voorzijde van het hoofdgebouw, verdeeld over 2 etages. Aan de achterkant van het gebouw vinden de speciale activiteiten plaats o.a. in samenwerking met De Gooische Muziekschool. Aan de rechter- en achterzijde van het gebouw kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen of aan de picknicktafels lunchen.

Bij De Sterrendaalders worden de kinderen hoofdzakelijk in horizontale leeftijdsgroepen opgevangen. In het zijgebouw bevinden zich 2 babygroepen voor kinderen van 0 tot 2 jaar (maximaal 12 en 9 kinderen per groep) en één baby-dreumesgroep voor kinderen van 0 tot 3 jaar (maximaal 10 kinderen). In het hoofdgebouw bevinden zich 2 dreumesgroepen voor kinderen van 1 tot 3 jaar (maximaal 13 en 14 kinderen per groep) en 3 peutergroepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar (maximaal 16 kinderen per groep). De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij De Sterrendaalders ook een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar) waar ouders gebruik kunnen maken van ‘Kinderopvang Compact’. In deze groep worden maximaal 16 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een normale broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

Gedurende de ochtend uren (8.45-11.45 uur) is er bij De Sterrendaalders daarnaast een peuterspeelzaal (maximaal 12 kinderen).

Bij De Sterrendaalders is ook een ‘mini-bibliotheek’ gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wordt door de Bibliotheek Gooi & Meer samengesteld en wisselt meerdere keren per jaar, afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch lid van de bibliotheek.

Er is voor De Sterrendaalders een vestigingsmanager aangesteld om samen met twee assistent leidinggevenden de vestiging aan te sturen. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen (uitgezonderd kinderen van de peuterspeelzaal).

Financiële tegemoetkoming voor ouders die niet (beide) werken

Gaat jouw peuter naar het kinderdagverblijf, maar heb je – bijv. omdat je niet (beide) werkt – geen recht op kinderopvangtoeslag? De gemeentes Gooise Meren bieden heeft een regeling die erin voorziet dat ook ouders zonder toeslag onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming kunnen krijgen in de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De Vestigingsmanager

Mirjam Renden is al ruim 15 jaar werkzaam in de kinderopvangbranche en heeft dus ook de nodige ervaring in het aansturen van een kinderdagverblijf. Een baan die haar naar eigen zeggen veel uitdaging, energie en voldoening geeft. Mirjam is medio 2020 met haar partner van Rotterdam naar Amersfoort verhuisd en geeft sindsdien leiding aan De Sterrendaalders. Mirjam is te bereiken op het emailadres: sterrendaalders@konings-kinderen.nl. Mirjam wordt in haar werkzaamheden ondersteund door Femke van Lunteren, adj. Vestigingsmanager. Zij is te bereiken op femke.koningskinderen@gmail.com

Impressie

Adresgegevens:

De Sterrendaalders
Graaf Wichmanlaan 46
1405 HB Bussum

Tel: 035 695 10 02
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 145591608
IBAN nummer: NL76 ABNA 0629 2065 70

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.