Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig, houten speelgoed. De Sterrendaalders is ondergebracht in een gebouw dat oorspronkelijk is ontworpen als een schouwburg en later de bakermat van de Nederlandse radio en televisie is geworden (onder de naam ‘Studio Concordia’). Door de grote beschikbare ruimte en de historisch functie van het pand, is het mogelijk een gevarieerde dienstverlening aan te bieden, waarin voor de kinderen ook ruimschoots aandacht kan worden besteed aan culturele activiteiten zoals muziek- dans- en theaterles in de luisterrijke grote zaal en kooklessen in het sfeervolle kinderkookcafé. De Sterrendaalders ligt in de wijk Het Spiegel in Bussum, op loopafstand van het station Naarden-Bussum.

De buitenschoolse opvang is gesitueerd aan de voorzijde van het hoofdgebouw, verdeeld over 2 etages. Aan de achterkant van het gebouw vinden de speciale activiteiten plaats o.a. in samenwerking met De Gooische Muziekschool. Aan de rechter- en achterzijde van het gebouw kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen of aan de picknicktafels lunchen.

De buitenschoolse opvang is onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen, te weten kinderen van 4 tot 8 jaar, kinderen van 5 tot 12 jaar en in de ‘Koningshut’ worden kinderen opgevangen van 6 tot 12 jaar. In de jongste stamgroepen worden 20 kinderen opgevangen, in de oudere groepen varieert dat aantal tussen 12 en 30. Vooral voor de naschoolse opvang zijn er bij deze vestiging vele activiteiten mogelijk. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. De groepsruimtes voor de jongste BSO kinderen bevinden zich op de eerste verdieping.

De oudste BSO kinderen kunnen terecht in ‘De Koningshut’. De tieners en bijna-tieners hebben de beschikking over hun eigen verdieping met aparte entree. De inrichting van De Koningshut is helemaal op deze leeftijdsgroep aangepast. Zo kan er worden gechilled, maar er is ook genoeg te doen – zoals bijvoorbeeld gamen, voetballen, of gewoon gezellig kletsen met een van de pedagogisch medewerkers of elkaar. Gedurende het jaar worden er verschillende speciale activiteiten georganiseerd en kinderen kunnen in de theaterzaal natuurlijk ook op muziekles, dansles of lekker koken in het naastgelegen Kinderkookkafé. Er wordt ook aan de serieuze kant gedacht, want er is een speciale ruimte waar kinderen hun huiswerk kunnen maken en daar ook actief in begeleid worden door professionele huiswerkbegeleiding (zonder extra kosten).

De Sterrendaalders heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor De Sterrendaalders een vestigingsmanager aangesteld om samen met twee assistent leidinggevenden de vestiging aan te sturen. De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Buiten de schoolvakanties en vrije dagen om begint de buitenschoolse opvang tussen 12.00 uur en 14.30 uur, afhankelijk van de dag van de week en de school. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers.
Verzorgingsproducten, voeding en vervoer zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving, vraag hierover naar de mogelijkheden. Voorschoolse opvang wordt in Naarden-Bussum centraal geregeld bij onze vestiging De Sterrendaalders.

Extra activiteiten

Naast de reguliere activiteiten biedt Koningskinderen in de authentieke theaterzaal en het naastgelegen kinderkookcafé bij De Sterrendaalders o.a. dans-, theater-, muziek- en kooklessen aan. Deze lessen zijn toegankelijk voor kinderen van alle vestigingen van Koningskinderen in Naarden/Bussum en worden georganiseerd door professionele partijen, waaronder De Gooische Muziekschool.

Wij zoeken continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper, een schoolfotograaf en kosteloos vervoer naar diverse externe clubjes.

De vestigingsmanager

Eva Dijkstra werkt sinds 2007 bij Koningskinderen. Eva heeft als opleidingsachtergrond de PABO. Nadat zij was begonnen als pedagogisch medewerker, bleek al snel dat zij meer in haar mars had. Daarom is zij assistent leidinggevende geworden en heeft geholpen bij het opzetten van De Sterrendaalders (2008). Sinds begin 2009 is zij vestigingsmanager van de Sneeuwkoningin en stuurt zij tevens de Sterrendaalders aan. E-mail Eva rechtstreeks op sterrendaalders@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Sterrendaalders
Graaf Wichmanlaan 46
1405 HB Bussum

Tel: 035 695 10 02
sterrendaalders@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 156376118

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.