Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Sneeuwkoningin is ondergebracht in een karakteristieke monumentale villa, waar ooit een kinderweeshuis was gevestigd.

 

De kinderopvang is gesitueerd in het schitterende hoofdgebouw. Aan weerszijden van het pand kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen of aan de picknicktafels lunchen. De Sneeuwkoningin ligt precies op de rand tussen Naarden en Bussum en is vanaf het station lopend te bereiken.

Er zijn bij De Sneeuwkoningin vijf horizontale leeftijdsgroepen: 1 babygroep voor kinderen van 0 tot 18 mnd (maximaal 11 kinderen), 1 baby-dreumesgroep voor kinderen van 0 tot 28 mnd (maximaal 10 kinderen), 1 dreumesgroep voor kinderen van 10 tot 28 mnd (maximaal 11 kinderen) en 2 peutergroepen voor kinderen van 22 tot 48 mnd (maximaal 16 kinderen per groep). De oudste peuters hebben de gehele zolderverdieping tot hun beschikking, met allemaal verschillende thema kamers! De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij De Sneeuwkoningin ook een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar) waar ouders gebruik kunnen maken van ‘Kinderopvang Compact’. In deze groep worden maximaal 16 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een normale broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

Bij De Sneeuwkoningin is een ‘mini-bibliotheek’ gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wordt door de Bibliotheek Gooi & Meer samengesteld en wisselt meerdere keren per jaar, afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch lid van de bibliotheek.

Er is voor De Sneeuwkoningin een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Financiële tegemoetkoming voor ouders die niet (beide) werken

Gaat jouw peuter naar het kinderdagverblijf, maar heb je – bijv. omdat je niet (beide) werkt – geen recht op kinderopvangtoeslag? De gemeentes Gooise Meren bieden heeft een regeling die erin voorziet dat ook ouders zonder toeslag onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming kunnen krijgen in de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De Vestigingsmanager

Eva Dijkstra werkt sinds 2007 bij Koningskinderen. Nadat zij was begonnen als pedagogisch medewerker, bleek al snel dat zij meer in haar mars had. Daarom is zij assistent leidinggevende geworden en heeft geholpen bij het opzetten van De Sterrendaalders (2008). Sinds begin 2009 is zij Vestigingsmanager van De Sneeuwkoningin en op dit moment stuurt zij tevens de locaties De Sterrendaalders en Berenpels aan. Eva heeft als opleidingsachtergrond de PABO. Mail Eva rechtstreeks op sneeuwkoningin@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Sneeuwkoningin
Lambertus Hortensiuslaan 15
1412 GV Naarden

Tel: 035 697 55 94
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 192402663
IBAN nummer: NL72 ABNA 0629 1521 28

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.