Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Sneeuwkoningin is ondergebracht in een karakteristieke monumentale villa, waar ooit een kinderweeshuis was gevestigd.

De kinderopvang is gesitueerd in het schitterende hoofdgebouw. Aan weerszijden van het pand kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen of aan de picknicktafels lunchen. De Sneeuwkoningin ligt precies op de rand tussen Naarden en Bussum en is vanaf het station lopend te bereiken.

Er zijn bij De Sneeuwkoningin vijf horizontale leeftijdsgroepen: 1 babygroep voor kinderen van 0 tot 18 mnd (maximaal 11 kinderen), 1 baby-dreumesgroep voor kinderen van 0 tot 28 mnd (maximaal 10 kinderen), 1 dreumesgroep voor kinderen van 10 tot 28 mnd (maximaal 11 kinderen) en 2 peutergroepen voor kinderen van 22 tot 48 mnd (maximaal 16 kinderen per groep). De oudste peuters hebben de gehele zolderverdieping tot hun beschikking, met allemaal verschillende thema kamers! De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij De Sneeuwkoningin ook een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar) waar ouders gebruik kunnen maken van ‘Kinderopvang Compact’. In deze groep worden maximaal 16 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een normale broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

De Sneeuwkoningin heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor De Sneeuwkoningin een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

De Vestigingsmanager

Eva Dijkstra werkt sinds 2007 bij Koningskinderen. Eva heeft als opleidingsachtergrond de PABO. Nadat zij was begonnen als pedagogisch medewerker, bleek al snel dat zij meer in haar mars had. Daarom is zij assistent leidinggevende geworden en heeft geholpen bij het opzetten van De Sterrendaalders (2008). Sinds begin 2009 is zij vestigingsmanager van De Sneeuwkoningin en op dit moment stuurt zij tevens De Sterrendaalders aan. Mail Eva rechtstreeks op sneeuwkoningin@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Sneeuwkoningin
Lambertus Hortensiuslaan 15
1412 GV Naarden

Tel: 035 697 55 94
sneeuwkoningin@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 192402663

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.