Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Sneeuwkoningin is ondergebracht in een karakteristieke monumentale villa, waar ooit een kinderweeshuis was gevestigd.

De Sneeuwkoningin ligt precies op de rand tussen Naarden en Bussum en is vanaf het station lopend te bereiken. De buitenschoolse opvang is gesitueerd in het ruime zijgebouw naast de villa en is onderverdeeld in twee (leeftijds)groepen: de jongste kinderen (4-8 jaar) zitten beneden, onderverdeeld in twee groepen (20+20). De oudere kinderen (6-12 jaar) zitten boven, eveneens onderverdeeld in twee groepen (22+12). De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst.

De Sneeuwkoningin heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor De Sneeuwkoningin een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Buiten de schoolvakanties en vrije dagen om begint de buitenschoolse opvang tussen 12.00 uur en 14.30 uur, afhankelijk van de dag van de week en de school. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten, voeding en vervoer zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving, vraag hierover naar de mogelijkheden. Voorschoolse opvang wordt in Naarden-Bussum centraal geregeld en is alleen mogelijk bij onze nabij gelegen vestiging De Sterrendaalders.

 

Extra activiteiten

Bij De Sneeuwkoningin wordt extra aandacht gegeven aan activiteiten op het gebied van handenarbeid in het ‘kinder atelier’. Kinderen kunnen timmeren, zagen, schroeven en boren in een ruimte die hiervoor speciaal is ingericht! Zij worden begeleid door een deskundige medewerker die hiervoor een passende opleiding heeft gevolgd.

Naast de reguliere activiteiten biedt Koningskinderen in de authentieke theaterzaal en het naastgelegen kinderkookcafé bij locatie De Sterrendaalders o.a. dans-, theater-, muziek- en kooklessen aan. Deze lessen zijn toegankelijk voor kinderen van alle vestigingen van Koningskinderen in Naarden/Bussum en worden georganiseerd door professionele partijen, waaronder De Gooische Muziekschool.

Wij zoeken continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper, een schoolfotograaf en kosteloos vervoer naar diverse externe clubjes.

De Vestigingsmanager

Eva Dijkstra werkt sinds 2007 bij Koningskinderen. Eva heeft als opleidingsachtergrond de PABO. Nadat zij was begonnen als pedagogisch medewerker, bleek al snel dat zij meer in haar mars had. Daarom is zij assistent leidinggevende geworden en heeft geholpen bij het opzetten van De Sterrendaalders (2008). Sinds begin 2009 is zij Vestigingsmanager van De Sneeuwkoningin en op dit moment stuurt zij tevens De Sterrendaalders en aan. Mail Eva rechtstreeks op sneeuwkoningin@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Sneeuwkoningin
Lambertus Hortensiuslaan 15
1412 GV Naarden

Tel: 035 697 55 94
sneeuwkoningin@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 200079402

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.