Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Kleine Prins is gehuisvest in het voormalige verenigingsgebouw ‘Schering & Inslag’ in het centrum van Laren.

Het gebouw is in 2011 van binnen en buiten gerenoveerd en opnieuw ingericht, om dienst te kunnen gaan doen als kinderdagverblijf. Deze vestiging maakt onderdeel uit van het centrum voor muziek en muziekonderwijs en ligt pal naast basisschool ‘De Binckhorst’. Vanzelfsprekend zoeken wij op diverse manieren de samenwerking met o.a. de muziekschool, de bibliotheek en de basisschool.

Zo kunnen kinderen theater-, dans- en muziekles krijgen en beschikken we over een hele grote (gedeelde) buitenspeelruimte, waar naar hartenlust gespeeld en gesport kan worden. Door een samenwerking met het naastgelegen College De Brink, kunnen wij bovendien het hele jaar gebruik maken van de gymzaal! Verder is er in De Kleine Prins een ‘mini-bibliotheek’ gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wisselt meerdere keren per jaar en wordt afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek in het Brinkhuis, dat vlak achter het kinderdagverblijf is gelegen. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch (en tot 6 jaar kosteloos) lid van de bibliotheek.

Bij De Kleine Prins zijn er twee leeftijdsgroepen voor de buitenschoolse opvang. In BSO 1 zitten kinderen tussen 4 en 8 jaar (maximaal 22 + 5 kinderen), in BSO 2 zitten kinderen tussen 5 en 12 jaar (maximaal 22 kinderen).

Er is voor De Kleine Prins een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Buiten de schoolvakanties en vrije dagen om begint de buitenschoolse opvang tussen 12.00 uur en 14.30 uur, afhankelijk van de dag van de week en de school. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten, voeding en vervoer zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving en biedt op deze vestiging ook voorschoolse opvang aan, vraag hierover naar de mogelijkheden.

Extra Activiteiten

Naast de reguliere activiteiten biedt Koningskinderen o.a. muziek-, theater- en danslessen aan in samenwerking met diverse professionele partijen zoals De Gooische Muziekschool die in hetzelfde gebouw zijn gevestigd. Wij zoeken continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper, een schoolfotograaf en kosteloos vervoer naar diverse externe clubjes.

De Vestigingsmanager

Elien Brasser is sinds 1 juli 2019 vestigingsmanager bij De Kleine Prins. Na haar opleiding HBO Pedagogiek is zij met veel plezier begonnen als pedagogisch medewerkster bij Koningskinderen en is daarna doorgegroeid tot assistent leidinggevende bij onze locatie De Sneeuwkoningin in Naarden. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar Laren om daar haar ambities als vestigingsmanager te verwezenlijken. Mail Elien rechtstreeks op kleineprins@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Kleine Prins
Eemnesserweg 15
1251 NA Laren

Tel: 035 538 47 87
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 229940857
IBAN nummer: NL59 ABNA 0628 8965 73

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.