Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Kleine Prins is gehuisvest in het voormalige verenigingsgebouw ‘Schering & Inslag’ in het centrum van Laren.

Het gebouw is in 2011 van binnen en buiten gerenoveerd en opnieuw ingericht, om dienst te kunnen gaan doen als kinderdagverblijf. Deze vestiging maakt onderdeel uit van het centrum voor muziek en muziekonderwijs en ligt pal naast basisschool ‘De Binckhorst’. Vanzelfsprekend zoeken wij op diverse manieren de samenwerking met o.a. de muziekschool, de bibliotheek en de basisschool.

Zo kunnen kinderen theater-, dans- en muziekles krijgen en beschikken we over een hele grote (gedeelde) buitenspeelruimte, waar naar hartenlust gespeeld en gesport kan worden. Verder is er in De Kleine Prins een ‘mini-bibliotheek’ gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wisselt meerdere keren per jaar en wordt afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek in het Brinkhuis, dat vlak achter het kinderdagverblijf is gelegen. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch (en tot 6 jaar kosteloos) lid van de bibliotheek.

Er zijn bij De Kleine Prins vier (horizontale) groepen: De babygroep voor kinderen van 0 tot 18 mnd (maximaal 13 kinderen); De dreumesgroep voor kinderen van 10 tot 28 mnd (maximaal 14 kinderen) en twee peutergroepen voor kinderen van 22 tot 48 mnd (maximaal 16 kinderen). De oudste peuters maken gebruik van de grote groepsruimte boven. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij De Kleine Prins ook een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar) waar ouders gebruik kunnen maken van ‘Kinderopvang Compact’. In deze groep worden maximaal 14 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een normale broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

Er is voor De Kleine Prins een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Financiële tegemoetkoming voor ouders die niet (beide) werken

Gaat jouw peuter naar het kinderdagverblijf, maar heb je – bijv. omdat je niet (beide) werkt – geen recht op kinderopvangtoeslag? De gemeentes Laren, Blaricum en Eemnes bieden i.s.m. Koningskinderen (locatie Kleine Prins) een regeling die erin voorziet dat ook ouders zonder toeslag een tegemoetkoming kunnen krijgen in de kosten. Klik hier voor meer informatie of vraag ons naar de mogelijkheden.

De Vestigingsmanager

Elien Brasser is sinds 1 juli 2019 vestigingsmanager bij De Kleine Prins. Na haar opleiding HBO Pedagogiek is zij met veel plezier begonnen als pedagogisch medewerkster bij Koningskinderen en is daarna doorgegroeid tot assistent leidinggevende bij onze locatie De Sneeuwkoningin in Naarden. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar Laren om daar haar ambities als vestigingsmanager te verwezenlijken. Mail Elien rechtstreeks op kleineprins@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Kleine Prins
Eemnesserweg 15
1251 NA Laren

Tel: 035 538 47 87
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 745710657
IBAN nummer: NL59 ABNA 0628 8965 73

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.