Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Kleine Prins is gehuisvest in het voormalige verenigingsgebouw ‘Schering & Inslag’ in het centrum van Laren.

Het gebouw is in 2011 van binnen en buiten gerenoveerd en opnieuw ingericht, om dienst te kunnen gaan doen als kinderdagverblijf. Deze vestiging maakt onderdeel uit van het centrum voor muziek en muziekonderwijs en ligt pal naast basisschool ‘De Binckhorst’. Vanzelfsprekend zoeken wij op diverse manieren de samenwerking met o.a. de muziekschool, de bibliotheek en de basisschool.

Zo kunnen kinderen theater-, dans- en muziekles krijgen en beschikken we over een hele grote (gedeelde) buitenspeelruimte, waar naar hartenlust gespeeld en gesport kan worden. Verder is er in De Kleine Prins een ‘mini-bibliotheek’ gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wisselt meerdere keren per jaar en wordt afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek in het Brinkhuis, dat vlak achter het kinderdagverblijf is gelegen. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch (en tot 6 jaar kosteloos) lid van de bibliotheek.

Er zijn bij De Kleine Prins vier (horizontale) groepen: de babygroep voor kinderen van 0 tot 18 mnd (maximaal 13 kinderen); de dreumesgroep voor kinderen van 10 tot 28 mnd (maximaal 14 kinderen) en twee peutergroepen voor kinderen van 22 tot 48 mnd (maximaal 16 kinderen). De oudste peuters maken gebruik van de grote groepsruimte boven. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij De Kleine Prins ook een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar) waar ouders gebruik kunnen maken van ‘Kinderopvang Compact’. In deze groep worden maximaal 14 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een normale broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

De Kleine Prins heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor De Kleine Prins een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

De Vestigingsmanager

Patty Bout is na de PABO in 2017 gestart als pedagogisch medewerker op de Compactgroep bij Koningskinderen. In 2021 is zij doorgegroeid als assistent leidinggevende bij de Kleine Prins. Sinds mei 2023 stuurt Patty het team van de Kleine Prins aan in de functie van vestigingsmanager. Mail Patty rechtstreeks op kleineprins@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Kleine Prins
Eemnesserweg 15
1251 NA Laren

Tel: 035 538 47 87
kleineprins@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 745710657

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.