Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig, houten speelgoed.

De Kikkerkoning, vernoemd naar het gelijknamige sprookje, is gelegen midden in de Blaricummermeent naast restaurant Bruis. De Kikkerkoning biedt dagelijks plaats aan 88 kinderen van 0 tot 4 jaar en 45 kinderen van 4 tot 12 jaar. Een mooie centrale locatie en een fraai gebouw, dat met veel oog voor kwaliteit en met gebruik van duurzame materialen is gerealiseerd.

Zo kunnen kinderen theater-, dans- en muziekles krijgen en beschikken we over een hele grote (gedeelde) buitenspeelruimte, waar naar hartenlust gespeeld en gesport kan worden. Verder is er in De Kleine Prins een ‘mini-bibliotheek’ gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wisselt meerdere keren per jaar en wordt afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek in het Brinkhuis, dat vlak achter het kinderdagverblijf is gelegen. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch (en tot 6 jaar kosteloos) lid van de bibliotheek.

Er zijn bij de Kikkerkoning zes (horizontale) groepen: de babygroepen voor kinderen van 0 tot 18 mnd (maximaal 12 kinderen); de dreumesgroepen voor kinderen van 10 tot 28 mnd (maximaal 16 kinderen) en twee peutergroepen voor kinderen van 22 tot 48 mnd (maximaal 16 kinderen). De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk van wanneer zij naar school gaan.

De Kikkerkoning heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor de Kikkerkoning een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

De Vestigingsmanager

Elien Brasser is 1 mei 2023 vestigingsmanager bij de Kikkerkoning. Na haar opleiding HBO Pedagogiek is zij met veel plezier begonnen als pedagogisch medewerkster bij Koningskinderen en is daarna doorgegroeid tot assistent leidinggevende bij onze locatie De Sneeuwkoningin in Naarden. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar Laren om daar haar ambities als vestigingsmanager te verwezenlijken. Sinds de opening van de Kikkerkoning is Elien overgestapt om daar het nieuwe team van de Kikkerkoning aan te sturen. Mail Elien rechtstreeks op kikkerkoning@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Kikkerkoning
Rueterlaan 1
1262 BA Blaricum

Tel: 035-7502854
kikkerkoning@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 199521475

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.