Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig, houten speelgoed.De Kikkerkoning, vernoemd naar het gelijknamige sprookje, is gelegen midden in de Blaricummermeent naast restaurant Bruis. Een mooie centrale locatie en een fraai gebouw, dat met veel oog voor kwaliteit en met gebruik van duurzame materialen is gerealiseerd.

Naast kinderopvang, beschikt de vestiging ook over twee groepen voor buitenschoolse opvang. Beide groepen worden opgevangen in een schitterende ruimte op de bovenste verdieping. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst.

De Kikkerkoning heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor de Kikkerkoning een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving en biedt op deze vestiging ook voorschoolse opvang aan, vraag hierover naar de mogelijkheden.

 

Extra activiteiten

Koningskinderen zoekt continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper en een schoolfotograaf.

De Vestigingsmanager

Elien Brasser is 1 mei 2023 vestigingsmanager bij de Kikkerkoning. Na haar opleiding HBO Pedagogiek is zij met veel plezier begonnen als pedagogisch medewerkster bij Koningskinderen en is daarna doorgegroeid tot assistent leidinggevende bij onze locatie De Sneeuwkoningin in Naarden. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar Laren om daar haar ambities als vestigingsmanager te verwezenlijken. Sinds de opening van de Kikkerkoning is Elien overgestapt om daar het nieuwe team van de Kikkerkoning aan te sturen. Mail Elien rechtstreeks op kikkerkoning@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Kikkerkoning
Rueterlaan 1
1262 BA Blaricum

Tel: 035-7502854
kikkerkoning@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 363907427

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.