Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig, houten speelgoed.

Naast kinderopvang zijn en worden er op het landgoed ook diverse andere maatschappelijke initiatieven ontwikkeld, die elkaar heel mooi  versterken. Denk hierbij aan moestuintjes, een zorgboerderij met dieren en een boerderijwinkel, zorgwoningen voor mensen met dementie en mogelijk ook een op jonge gezinnen georiënteerde horecagelegenheid die zal worden gehuisvest in de monumentale villa ‘Vechthoeve’ – in de volksmond ook wel het ‘Pippi Langkoushuis’ genoemd. Niet geheel toevallig én met een knipoog naar het verleden is deze nieuwe vestiging daarom vernoemd naar het sprookje ‘De Bremer Stadsmuzikanten’, waarin verschillende erfdieren – waaronder een haan – de hoofdrol spelen!

Naast kinderopvang, beschikt de vestiging ook over twee groepen voor buitenschoolse opvang. Beide groepen worden opgevangen in een prachtige ruimte in de rechtervleugel van het gebouw. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst.

De Bremer Stadsmuzikanten heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘mini-bibliotheek’. De collectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor de Bremer Stadsmuzikanten een vestigingsmanager aangesteld om leiding te geven. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving en biedt op deze vestiging ook voorschoolse opvang aan, vraag hierover naar de mogelijkheden.

 

Extra activiteiten

Koningskinderen zoekt continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper en een schoolfotograaf.

De vestigingsmanager

Puck Stricker is sinds januari 2023 werkzaam bij Koningskinderen. Nadat zij 5 jaar als pedagogisch medewerker op de groep heeft gewerkt en in begin 2022 afstudeerde als pedagoog, zocht zij naar een nieuwe uitdaging. Daarom is zij assistent leidinggevende geworden en heeft zij geholpen bij het opzetten van Het Tinnen Soldaatje (2023). Na hier een half jaar gewerkt te hebben is Puck doorgegroeid als vestigingsmanager van De Bremer Stadsmuzikanten en heeft ook hier bijgedragen aan de start van deze vestiging. E-mail Puck rechtstreeks op bremerstadsmuzikanten@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Bremer Stadsmuzikanten
Weesperbinnenweg 11C
1398 PC Muiden

Tel: 0294-742373
bremerstadsmuzikanten@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 604937544

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.