Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. Berenpels is gelegen in het noordelijke deel van de wijk Het Spiegel in Bussum, dichtbij het centrum. De vestiging is ondergebracht in een prachtig rijksmonument dat oorspronkelijk is ontworpen als hotel en later in gebruik is geweest als pension en verzorgingstehuis. De vestiging is bijzonder lommerrijk, de kinderen kunnen heerlijk buiten spelen in een grote, groene tuin. Door een samenwerkingsverband met het Sint Vituscollege, kunnen de kinderen desgewenst op de naastgelegen sportvelden en in de gymzaal naar hartenlust sporten onder deskundige begeleiding! Op de tweede etage is het hoofdkantoor van Koningskinderen gehuisvest.

De buitenschoolse opvang is gesitueerd in de monumentale theekoepel op de begane grond en (deels) op de eerste etage van het gebouw. De groepen zijn onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën, te weten kinderen van 4 tot 8 jaar en kinderen van 6 tot 12 jaar. De oudste kinderen worden opgevangen in de theekoepel (maximaal 20+22 kinderen). Op de eerste etage worden de jongere kinderen opgevangen (maximaal 20+12) en zij hebben de beschikking over verschillende ruimtes, waaronder een eigen gymzaaltje! De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst.

Berenpels heeft door de samenwerking met de Bibliotheek Gooi & Meer een ‘ mini-bieb’.
De vollectie is door Koningskinderen samen met de bibliotheek samengesteld en bestaat uit kijk-, voel-, prenten- en voorleesboeken afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Dagelijks kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers boeken kiezen om (voor) te lezen. Daarnaast brengen de kinderen een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien kunnen alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven gratis lid worden van de bibliotheek.

Er is voor Berenpels een vestigingsmanager aangesteld om samen met haar assistent leidinggevende de vestiging aan te sturen. De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Buiten de schoolvakanties en vrije dagen om begint de buitenschoolse opvang tussen 12.00 uur en 14.30 uur, afhankelijk van de dag van de week en de school. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor onze medewerkers. Verzorgingsproducten, voeding en vervoer zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving, vraag hierover naar de mogelijkheden. Voorschoolse opvang wordt in Naarden-Bussum centraal geregeld en is alleen mogelijk bij onze nabij gelegen vestiging De Sterrendaalders.

Extra activiteiten

Door een goede samenwerking met het Sint Vituscollege, kunnen de kinderen bij onze vestiging Berenpels ’s middags (en tijdens vakanties hele dagen) gebruik maken van de naastgelegen uitgestrekte sportvelden en ruime gymzaal! Weer of geen weer, iedereen die zin heeft om lekker te sporten kan zich onder deskundige begeleiding helemaal uitleven!

Naast de reguliere activiteiten biedt Koningskinderen in de authentieke theaterzaal en het naastgelegen kinderkookcafé bij locatie De Sterrendaalders o.a. dans-, theater-, muziek- en kooklessen aan. Deze lessen zijn toegankelijk voor kinderen van alle vestigingen van Koningskinderen in Naarden/Bussum en worden georganiseerd door professionele partijen, waaronder De Gooische Muziekschool.

Wij zoeken continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper, een schoolfotograaf en kosteloos vervoer naar diverse externe clubjes.

De vestigingsmanager

Zindzi van Doorn werkt sinds 2018 bij Koningskinderen. Zindzi is als pedagogisch medewerker op onze vestiging de Sterrendaalders jaren het vaste gezicht geweest op de babygroep en later op de dreumesgroep. Begin 2022 is ze overgestapt naar Berenpels waar zij als assistent leidinggevende aan de slag ging. Sinds november is Zindzi vestigingsmanager van Berenpels. Met veel plezier komt zij dagelijks naar haar werk. Samen met het team van Berenpels staan zij dagelijks voor u en de kinderen klaar! E-mail Zindzi rechtreeks op berenpels@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

Berenpels
Beerensteinerlaan 73
1406 NR Bussum

Tel: 035 691 19 90
berenpels@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 303015792

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.