Berenpels KDV

locatie-berenpelsKoningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. Berenpels is gelegen in het noordelijke deel van de wijk Het Spiegel in Bussum, dichtbij het centrum. De vestiging is ondergebracht in een prachtig rijksmonument dat oorspronkelijk is ontworpen als hotel en later in gebruik is geweest als pension en verzorgingstehuis. De locatie is bijzonder lommerrijk, de kinderen kunnen heerlijk buiten spelen in een grote, groene tuin. Door een samenwerkingsverband met het Sint Vituscollege, kunnen de kinderen desgewenst op de naastgelegen sportvelden en in de gymzaal naar hartenlust sporten onder deskundige begeleiding! Op de tweede etage is het hoofdkantoor van Koningskinderen gehuisvest.

Bij Berenpels is een 'mini-bibliotheek' gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wordt door de Bibliotheek Gooi & Meer samengesteld en wisselt meerdere keren per jaar, afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch lid van de bibliotheek.

De kinderopvang is gesitueerd op de b.g. en de 1e verdieping. De kinderen worden hoofdzakelijk in horizontale leeftijdsgroepen opgevangen. Op de b.g. bevinden zich twee peutergroepen (2-4 jaar) met 14 en 16 kinderen, een babygroep (0-2 jaar) voor maximaal 10 kinderen en een dreumesgroep (1-3 jaar) met maximaal 12 kinderen. Op de 1e verdieping bevindt zich nog een baby-dreumesgroep (0-3 jaar) waar maximaal 12 kinderen worden opgevangen. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij Berenpels op de begane grond ook nog een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar), waar ouders gebruik kunnen maken van 'Kinderopvang Compact'. In deze groep worden maximaal 16 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een normale broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

Er is voor Berenpels een vestigingsmanager aangesteld om samen met haar assistent leidinggevende de vestiging aan te sturen. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

 

De Vestigingsmanager

Merel Frehe is sinds 1 maart 2018 vestigingsmanager bij Berenpels. Zij heeft een HBO opleiding Management in de kinderopvang afgerond en ruime ervaring opgedaan als vestigingsmanager bij een andere organisatie. Merel houdt naar eigen zeggen van haar werk om de prettige combinatie van de vreugde en onbevangenheid van kinderen. Zij vindt het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op het kinderdagverblijf. Merel woont met haar partner in Naarden en heeft een zoontje. Mail Merel rechtstreeks op m.frehe@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

Berenpels
Beerensteinerlaan 73
1406 NR Bussum
Tel.: 035 691 19 90
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 207698429
IBAN nummer: NL23 ABNA 0628 8499 82

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.