Koningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. Berenpels is gelegen in het noordelijke deel van de wijk Het Spiegel in Bussum, dichtbij het centrum. De vestiging is ondergebracht in een prachtig rijksmonument dat oorspronkelijk is ontworpen als hotel en later in gebruik is geweest als pension en verzorgingstehuis. De locatie is bijzonder lommerrijk, de kinderen kunnen heerlijk buiten spelen in een grote, groene tuin. Door een samenwerkingsverband met het Sint Vituscollege, kunnen de kinderen desgewenst op de naastgelegen sportvelden en in de gymzaal naar hartenlust sporten onder deskundige begeleiding! Op de tweede etage is het hoofdkantoor van Koningskinderen gehuisvest.

Bij Berenpels is een ‘mini-bibliotheek’ gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wordt door de Bibliotheek Gooi & Meer samengesteld en wisselt meerdere keren per jaar, afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch lid van de bibliotheek.

De kinderopvang is gesitueerd op de b.g. en de 1e verdieping. De kinderen worden hoofdzakelijk in horizontale leeftijdsgroepen opgevangen. Op de b.g. bevinden zich twee peutergroepen (22-48 mnd) met 14 en 16 kinderen, een babygroep (0-18 mnd) voor maximaal 10 kinderen en een dreumesgroep (10-28 mnd) met maximaal 12 kinderen. Op de 1e verdieping bevindt zich nog een baby-dreumesgroep (0-28 mnd) waar maximaal 12 kinderen worden opgevangen. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. Het kan zijn dat kinderen iets langer in de peutergroep blijven, afhankelijk vanaf wanneer zij naar school gaan.

Naast de reguliere kinderopvang is er bij Berenpels op de begane grond ook nog een verticale leeftijdsgroep (0-4 jaar), waar ouders gebruik kunnen maken van ‘Kinderopvang Compact’. In deze groep worden maximaal 16 kinderen opgevangen. De openingstijden zijn wat minder ruim (8-18 uur) en de kinderen krijgen tussen de middag een normale broodmaaltijd i.p.v. een (warme) biologische maaltijd. Voor deze opvang vorm betaalt u een lager tarief.

Er is voor Berenpels een vestigingsmanager aangesteld om samen met haar assistent leidinggevende de vestiging aan te sturen. De reguliere openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten en voeding zijn bij onze dienstverlening inbegrepen.

Financiële tegemoetkoming voor ouders die niet (beide) werken

Gaat jouw peuter naar het kinderdagverblijf, maar heb je – bijv. omdat je niet (beide) werkt – geen recht op kinderopvangtoeslag? De gemeentes Gooise Meren bieden heeft een regeling die erin voorziet dat ook ouders zonder toeslag onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming kunnen krijgen in de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De Vestigingsmanager

Eva Dijkstra werkt sinds 2007 bij Koningskinderen. Nadat zij was begonnen als pedagogisch medewerker, bleek al snel dat zij meer in haar mars had. Daarom is zij assistent leidinggevende geworden en heeft geholpen bij het opzetten van De Sterrendaalders (2008). Sinds begin 2009 is zij Vestigingsmanager van De Sneeuwkoningin en op dit moment stuurt zij tevens de locaties De Sterrendaalders en Berenpels aan. Eva heeft als opleidingsachtergrond de PABO. Mail Eva rechtstreeks op berenpels@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

Berenpels
Beerensteinerlaan 73
1406 NR Bussum

Tel.: 035 691 19 90
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 207698429
IBAN nummer: NL23 ABNA 0628 8499 82

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.