Berenpels Sport BSO

locatie-berenpelsKoningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. Berenpels is gelegen in het noordelijke deel van de wijk Het Spiegel in Bussum, dichtbij het centrum. De vestiging is ondergebracht in een prachtig rijksmonument dat oorspronkelijk is ontworpen als hotel en later in gebruik is geweest als pension en verzorgingstehuis. De locatie is bijzonder lommerrijk, de kinderen kunnen heerlijk buiten spelen in een grote, groene tuin. Door een samenwerkingsverband met het Sint Vituscollege, kunnen de kinderen desgewenst op de naastgelegen sportvelden en in de gymzaal naar hartenlust sporten onder deskundige begeleiding! Op de tweede etage is het hoofdkantoor van Koningskinderen gehuisvest.

Bij Berenpels is een 'mini-bibliotheek' gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wordt door de Bibliotheek Gooi & Meer samengesteld en wisselt meerdere keren per jaar, afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch lid van de bibliotheek.

De buitenschoolse opvang is gesitueerd in de monumentale theekoepel op de begane grond en (deels) op de eerste etage van het gebouw. De groepen zijn onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën, te weten kinderen van 4 tot 8 jaar en kinderen van 6 tot 12 jaar. De oudste kinderen worden opgevangen in de theekoepel (maximaal 20+22 kinderen). Op de eerste etage worden de jongere kinderen opgevangen (maximaal 20+12) en zij hebben de beschikking over verschillende ruimtes, waaronder een eigen gymzaaltje! De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst.

Er is voor Berenpels een vestigingsmanager aangesteld om samen met haar assistent leidinggevende de vestiging aan te sturen. De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Buiten de schoolvakanties en vrije dagen om begint de buitenschoolse opvang tussen 12.00 uur en 14.30 uur, afhankelijk van de dag van de week en de school. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten, voeding en vervoer zijn bij onze dienstverlening inbegrepen. Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving, vraag hierover naar de mogelijkheden.

 

Extra Activiteiten

Door een goede samenwerking met het Sint Vituscollege, kunnen de kinderen bij onze locatie Berenpels 's middags (en tijdens vakanties hele dagen) gebruik maken van de naastgelegen uitgestrekte sportvelden en ruime gymzaal! Weer of geen weer, iedereen die zin heeft om lekker te sporten kan zich onder deskundige begeleiding helemaal uitleven!

Naast de reguliere activiteiten biedt Koningskinderen in de authentieke theaterzaal en het naastgelegen kinderkookcafé bij locatie De Sterrendaalders o.a. dans-, theater-, muziek- en kooklessen aan. Deze lessen zijn toegankelijk voor kinderen van alle vestigingen van Koningskinderen in Naarden/Bussum en worden georganiseerd door professionele partijen, waaronder De Gooische Muziekschool.

Wij zoeken continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper, een schoolfotograaf en kosteloos vervoer naar diverse externe clubjes.

 

De Vestigingsmanager

Merel Frehe is sinds 1 maart 2018 vestigingsmanager bij Berenpels. Zij heeft een HBO opleiding Management in de kinderopvang afgerond en ruime ervaring opgedaan als vestigingsmanager bij een andere organisatie. Merel houdt naar eigen zeggen van haar werk om de prettige combinatie van de vreugde en onbevangenheid van kinderen. Zij vindt het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op het kinderdagverblijf. Merel woont met haar partner in Naarden en heeft een zoontje. Mail Merel rechtstreeks op m.frehe@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

Berenpels
Beerensteinerlaan 73
1406 NR Bussum
Tel: 035 691 19 90
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 303015792
IBAN nummer: NL47 RABO 0154 6844 30

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.